Artikelen van January 2019

Week 9: Gooi de netten uit!
Na de regen van vorige week is het eindelijk goed weer en kan de visvangst beginnen! De matrozen hebben de netten gecontroleerd op gaten en zijn er klaar voor.  Op het bevel van de kapitein worden de netten uitgegooid. Dit is een van mijn favoriete patronen; het is niet moeilijk en het effect is heel mooi. Ook dit patroon heeft veel relief, en zal wat naar in elkaar kruipen. Als we gaan blocken, en de banen in elkaar worden gezet, komt dat vanzelf goed. Hetzelfde met het vorige blok is hier aan de hand: begin met een heengaande naald, zodat je elke teruggaande naald kan breien zo..
Week 8: Regenbui
Het vissen moet even worden uitgesteld, want we zijn een enorme regenbui ingevaren! In het blok breien we een dubbele gerstekorrel. Aan de voorkant beginnen, betekent op de teruggaande naald de steken breien zoals ze zich voordoen. In de 3e naald verspringen, dus recht op averecht en averecht op recht, en in de 4e naald weer de steken breien zoals ze zich voordoen.  Veel succes! Regenbui..
Week 7 Alle Hens aan Dek!
Alle Hens aan Dek!  Alle opvarenden worden erbij geroepen: het viswater is in zicht! De kapitein, de stuurman, de uitkijk, de bootsman, de navigator, de dekmatrozen, de lichtmatroos (waarschijnlijk 'n heel klein matroosje, ;p), zelfs de kok en de koksmaat: iedereen moet aan dek komen en zijn handen uit de mouwen steken. De uitdrukking "alle hens aan dek" is een verbastering van het Engelse  "All hands on deck". En het betekent dat er wat gaat gebeuren en dat iedereen die kan moet komen helpen. Voor het blok van deze week geldt dat pas na het blocken het patroon goed tot zijn r..
Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3