Artikelen van February 2019

Dit is de13e week van de Vissersdeken. We zijn halverwege! Het is best snel gegaan, vinden jullie niet? Het blok van deze week heet: Kalender. Kalenders zijn belangrijk in ieders leven en beroep, maar zeker ook in de scheepvaart. Wanneer is de beste tijd om uit te varen, wat zijn de beste maanden van het jaar om te vissen. Ook de overheid bemoeit zich ermee, met wanneer je op welke soort je mag vissen. En dan is er natuurlijk het thuisfront, die elke dag kruisjes zet op de kalender wanneer vader of zoon weer thuiskomt! Het is weer een horizentaal patroon, dus regelmatig zijn er hele ..
Week 12: Meertouwen
Op een vissersboot wordt altijd veel touw gebruikt, in de vorm van ankertouw, visnetten en ook de zogenaamde meertouwen. Deze worden gebruikt om een schip aan de kade vast te leggen. Het zijn stevige touwen, met een lus aan het eind.  Het blok van deze week bestaat uit diagonale lijnen. Met een beetje fantasie zien we daar de meerlijnen in. Het is een lekker patroon met een herhaling van 8 naalden. En het effect is weer prachtig! Veel succes! Naar het patroon: Meertouwen..
Week 11: Zandbank
De oude ruzie tussen de kapitein en de stuurman is weer opgelaaid, want we zijn op een zandbank gevaren, en ze geven elkaar de schuld! Verwijten over en weer slingeren over het dek. Uiteindelijk wordt de schuld gevonden bij de uitkijk, die zijn roes ligt uit te slapen. ( weet je nog? Het feestje van vorige week met de rum en de cupcakes?) De heren leggen het weer bij, met wat joviale klappen op elkaars schouders, en zetten de bemanning aan het werk om het dek eens goed schoon te maken. We moeten toch wachten op hoog water om weer los te komen. Dit is het eerste blok van de derde baan. Voor..
Week 10: Tijd voor een feestje.
De vlaggen mogen uit: de eerste visvangst van deze reis is geslaagd! We bouwen een feestje met vlaggetjes en slingers, rum en cupcakes! We spelen een spelletje ezeltje prik, we gaan koekhappen, zakdoekje leggen en als het echt lollig wordt doen we de olielamp uit en spelen we blindemannetje! Het blok met vlaggetjes is gemakkelijk. Let er wel op, dat je de draad goed op spanning houdt bij het wisselen van recht naar averecht. Anders heb je de kans dat er een dikke rand naast elk averecht vlaggetje komt. Naald 1 is een heengaande naald. Als het blok van deze week af is, mag je trots zijn ..
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4