Artikelen van May 2019

Week 25: Welkom thuis!
Welkom thuis! Na 25 weken op zee, vaart de vissersboot weer de haven in. We hebben deze reis van alles meegemaakt: gevaren getrotseerd, ruzies overwonnen, successen gevierd, en, o ja, ook wat vis gevangen.  De thuisblijvers zijn blij en hebben het dorp versierd! Je ziet de vlaggen hangen, want vandaag vieren we feest! Zo, dit is het laatste blok van de deken! We weten inmiddels hoe we na het laatste blok van een baan moeten eindigen: nog 2 naalden tricot, en 3 naalden gerstekorrel. Hierna in patroon (losjes) afkanten. De banen kunnen nog geblokt worden, om ze in model te krijgen en..
Week 24: De laatste loodjes
De laatste loodjes wegen het zwaarst! Of niet?  Voor de vissers voelt het wel zo, want er is nog flink wat wind opgestoken, en hoge golven beletten hen om de haven in te varen. Er moet heel wat stuurmanskunst aan te pas komen, om tussen de boeien de haven weer in te varen.  Omdat de kapitein zich weer met het sturen bemoeit, probeert de bemanning hem weg te houden uit de kajuit, zodat de stuurman de boot veilig thuis kan brengen.  Volgende week het laatste blok en dan zit het avontuur erop!. Het blok deze week heeft één kanttekening: de eerste 13 naalden 1 keer breien, da..
Week 23: Vuurtoren
De vuurtoren is in zicht, we zijn bijna thuis. Dat wordt tijd ook, want er zijn geen schone sokken meer. Het eten raakt op, en nu is er alleen maar vis. En het is natuurlijk de bedoeling dat deze mee naar huis gaat, om daar te verkopen. Dit patroon is in het geheel getekend. Het zijn 69 naalden. Brei je minder naalden, dan kan je ook stoppen na naald 66. Na dit blok komen er nog 2 en dan is de deken klaar! Naar het patroon: Vuurtoren..
Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3